documentos

Tanzania sherengetty kilimanjaroCarcassona 2018 amb Joan Pere i Víctor
familia Muñoz Santacruz, navidad 2020-2021

1998 tuve ocasión de participar en el viaje de estudio de las minorías étnicas en la región rumana de Transylvania. Fue una visión fugaz pero verídica de cómo diferentes razas y religiones pueden compartir una sociedad, sea dicho de paso, muy hospitalaria y orgullosa de su nación.
La pieza tiene una larga duración, creo que es la justa para entender los veinte días del mes de julio en que, con el liderazgo de Brigitte y Ralph pudimos descubrir sus costumbres y sus gentes. Me hace especial ilusión el hecho de que tanto tiempo después pueda presentar este largometraje en estilo documental y puede ser que hasta pueda subtitularlo para lograr entender las opiniones de los entrevistados.

"Conxa parada mercat Sant Antoni 1996"La Conxa va morir l'any 2016. La seva vida donaria per fer un documental però quan ens vam decidir a fer-lo ja no estava preparada per a contestar amb criteri a les preguntes que li voliem fer, potser vam pensar massa tard la idea.
Ella era tota una institució, afiliada al grup dones del 36, la Conxa va lluitar en el bàndol anarquista a la guerra Civil i va servir d'inspiració a la pel·lícula Terra i llibertat d'en Ken Loach.
El fet es que ja era tard però vaig recordar que tenia una gravació en vhs d'ella en el seu reducte del mercat de Sant Antoni, allà es van portar a terme una mena de lloc de trobada d'escamots de resistència durant els anys de dictadura, sota la tapadera de la parada al pati dels botons de l'esmentat Mercat de Sant Antoni, encara que un cop assolida la democràcia ja es va convertir més en un mitjà de supervivència que el que havia estat abans. Encara que moltes televisions i documentalistes sabien que podien comptar amb ella per a mantenir la memòria històrica de la confrontació bel·líca i la posguerra. Heus aquí un document d'una porció de vida que la Conxa va viure més allà a la parada que inclús a casa seva com ella mateixa ens explica.


"Esglésies evangèliques: una fe emergent"

Esglésies evangèliques una fe emergent pot semblar un panflet, com he sentit que el titllaven algun dels companys de la realització. Pot ser que el fet d'haver format part d'aquesta església durant una sèrie d'anys em faci no ser neutral i donar una visió potser més parcial del tema, però bé, per això estem, per dotar els treballs d'una visió personal.

El tronc del docu és una entrevista al pastor Francisco Lorite, líder d'una església evangèlica a Santa Coloma de Gramenet. La primera pregunta és la que més meva sento pel fet que quan assistia al culte sempre pensava que el que estava rebent allà era un aliment espiritual, d'alguna manera tenia la oportunitat de contrastar els meus pensaments amb els del diví o del que crèiem que era Déu. Em considero panteista, penso que som un organisme en l'univers, un que és coscient de si mateix i que la vida és un miracle i que probablement hem de passar els pocs dies que estem aquí amb alegria, tot i que la vida és sufril i gosal penso interiorment que hi ha una raó per a tot plegat. El docu ilustra com és un dels llargs cultes que se celebren allà tres vegades per setmana. Les cançons cristianes, la biblia (element inprescindible en aquest tipus d'esglésies) l'escenificació, la prèdica del pastor, el comiat. També hi surt reflexada la vessant social, perquè estan tan de moda aquests espais de culte? Hi té a veure també la immigració provinent dels països suramericans?

Guió, realització i post-producció en col·laboració amb l'equip del taller de creació audiovisual del club social pol+ liderat per Liliana Torres"Ciutat Perduda" de Tayrona i Amazones brasiler 2017

"Colòmbia 2014" juliol


No s'en pot dir calçotada perquè no es veu ningú menjant calçots però es un document del migdia que vam passar a casa del Fede molt agradable i uns grans anfitrions també l'Eugenio que es va dedicar a rostir els calçots i va menjar l'últim perque no haguèssim d'esperar els demés

"Calçots a Can Fàbregas" febrer 2018Vitis Gerulaitis' Videodrome

+RECIENTE PAISATGES SONORS DOCUMENTOS FICCIÓN CREACIÓN BTV 1995-2001 COLABORACIONES REGISTRO...